Media Campuran : Catan atas Kolaj oleh Peddo.

Tajuk : Gadis Tanggal Baju.
Medium : Catan poster warna monokrom atas kolaj suratkhabar.
Blog : Penulis di Sarkasis dan KontrolHisteria. Kadang-kadang berada di Aksara Kecil, dan kadang-kadang di Just Writing.



Deskripisi : Seorang gadis bawah umur berdada rata memang fetish pereka ini. Ia sebenarnya adalah satu tugasan yang diberikan pensyarah kepadanya, untuk melukis/mereka apa sahaja yang berkaitan dengan catan. Catan itu kemudiannya akan ditranformasikan kepada skulptur. Ini adalah hasil awal pereka sebelum ianya ditransformasi kepada skulptur. Disebabkan tidak punya wang untuk membeli warna poster / cat air, maka pereka ini menggunakan kertas-kertas suratkhabar untuk dijadikan catan. Ia bukanlah catan, tetapi kolaj. Kolaj itu disusun dengan menggunakan bacaan secara vertikal untuk bahagian latarnya, dan bacaan yang disusun secara horizontal untuk bahagian badannya. Rambutnya menggunakan kertas advertismen dalam suratkhabar, yang sebahagian halamannya didominasi dengan hitam. Catan efek tona bayang pula menggunakan warna poster dipinjam dari kawan. Termasuk berus dan bekas air.

Untuk menceritakan mengenai falsafah di sebalik rekaan ini, sangatlah panjang. Jadi.. rasanya tak perlulah diceritakan di sini. :P

7 comments:

Lucifer said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow. ._. cerita lah lengkap2.

Dark Half said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fetish gadis berdada rata..hehe
kalau berdada luna, boleh letak belon kat dada sebelum diletupkan

Lucifer said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Dark Half

kah kah kah! cc Aan Bertukar

Abang Zam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cantik. pasti menggunakan imaginasi yg tinggi sehingga menjadi fetish tahap dewa

Penjiwa Jalanan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gile, aku ingat kau tipu nak buat benda ni.

M. Faiz Syahmi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

luciper;
"Radikalnya, seorang gadis membuka baju saya terjemahkan kepada catan kolaj saya, untuk memetaforakan kecantikan luaran gadis dalam zaman yang penuh dengan hutan batu, hinggakan dia membuka baju untuk menghilangkan kepanasan. Kenapa saya gunakan shot dia sedang membuka baju? Disebabkan perbuatan itu, adalah dalam proses menghilangkan kepanasan. Proses ini saya ambil dan olah untuk jadikannya satu elemen dalam desain nanti. Di mana metafora sedang menanggalkan baju ditransformasikan menjadi proses pengudaraan dalam desain yang berintikan kubisme."

petikan dari Diari Pedophile.

dark halp;
keh3. aku tak boleh tahan tengok gadis dada rata. rasa nak pegang time tu gak. :3

abam zam;
takde la imagine sangat pun. dah nama pun fetish. hihi.

penjiwa jalanan;
eh? anis farissa?

Penjiwa Jalanan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh eh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...