Lukisan Digital oleh Khrlhsym Tesquefal

Karya: Khrlhsym Tesquefal
Tajuk: Luc Seorang Pentipu
Medium: Adobe Photoshop dan Flash
Deskripsi: Menurut Khrlhysm, Photoshop dan Flash digunakan untuk melukis vektor muka bertopeng.
Blog: KHRLHSYMBOX

LUC SEORANG PENTIPU
Bayangkan ketika zaman di mana kita masih kanak-kanak dimana kita mampu melukis dan menulis tanpa perlu bimbang untuk membuat sebarang kesilapan. Tiada medium lain akan membenarkan anda memadam lebih 1000 kali, tanpa merosakkan sedikit pun kanvas anda melainkan dengan penggunaan alatan seperti tablet melukis atau penggunaan perisian seperti Adobe Photoshop sebagai contoh. Alatan sebegini mampu menghasilkan ilustrasi profesional dengan kualiti cetakan yang bermutu bila skil tertentu dipraktikkan mengikut kemampuan bakat masing-masing.

Apa itu lukisan digital?

Secara ringkasnya, lukisan digital adalah melukis secara terus ke dalam komputer anda. Idea ini telah lama digunakan di awal era penggunaan komputer yang dilengkapi dengan program-program yang lebih otai seperti MS Paint. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kemajuan dalam perkakasan dan perisian telah memudah kan pelukis digital untuk menghasilkan kualiti imej yang tinggi, dan jauh lebih mudah kepada sesiapa saja walaupun anda hanya mempunyai bakat yang sederhana. Hari ini, artis-artis mencipta lukisan digital untuk poster, kulit buku, ilustrasi, permainan video, dan lukisan matte untuk filem-filem blokbuster Hollywood.

SumberWikipedia

8 comments:

KAOS! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

khrlhsym kotak mengganas kembali. subjek sasaran, Luca di kepala

Lucifer said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeeha!

~* chirpy_chummy *~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

x reti guna potosop... :'(

catherine- said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya nak tengok manual drawing dari khrlhsym pulak

:0

intan.maisarah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak reti buat macam ni

lavender harum wangi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

padan muka Lucy. *lempang lucy sekali lagi sekali lagi*

KHRLHSYM said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wawawaw. haha

april said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sama dengan rin,nak tengok manual drawing khairulhisyam ! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...